Neka vaš osmeh zablista kao nikad do sad. Preparate za izbeljivanje zuba možete napraviti i u svom domu, i to od sastojaka koje skoro uvek imate u kući.

Pasta za izbeljivanje. Potrebno je: omiljena pasta za zube, kašičica sode bikarbone, kašičica troprocentnog hidrogena, pola kašičice vode. Sve ovo dobro promešajte i nanesite na zube kako i kada perete zube. Ovom smesom perite zube jednom nedeljno.

Banana. Koliko volite bananne? Volećete ih još više kad vam kažemo da kora od banane može odlično da izbeli vaše zube. Unutrašnju stranu kore od banane utrljajte na zube jednom ili dva puta dnevno. Vaši zubi će apsorbovati minerale iz kore i izgledaće lepše. Ovaj isti uticaj na zube ima i unutrašnja strana kore pomorandže.

Jagode. Još jedno voće koje ima odličan uticaj na vaše zube. Pomešajte jagodu sa malo sode bikarbone i time operite zube. Kiseline iz jagoda mogu ispolirati i izbeleti vaše zube. Ovu smesu nanosite na zube jednom mesečno.

Hidrogen. Troprocentni hidrogen ste verovatno koristili da očistite rane, ali da li ste znali da njime možete i izbeliti zube. Na pastu za zube nanesite malo troprocentnog hidrogena pre nego što počnete sa pranjem, ili stavite hidrogen (3%) na tufer i time istrljajte zube pre pranja. Rezultate ćete primetiti već posle nekoliko nedelja.

Maslinovo ulje. Ovo je još jedan način da vaš osmeh zablista. Na parče gaze ili tufer stavite malo maslinovog ulja i istrljajte zube pre uobičajenog pranja.