Kuvani pirinač je odličan dodatak jelima. Ako je često na vašoj trpezi, poslušajte naše savete i dodajte mu gurmansku notu.

1. Ispržite zrna

Pre nego što dodate vodu, zrna pirinča ispecite na malo putera ili maslinovog ulja. Tako će pirinač imati bolji i pikantniji ukus.

2. Skuvajte pirinač u supi

Ako vam je ostalo bujona ili supe, iskoristite ih da u njima skuvate pirinač. Najbolje je da pirinač skuvate u mešavini vode i bujona u odnosu pola-pola. Tako će vaš pirinač imati poseban gurmanski ukus i biti fantastičan prilog jelima.

Pogledajte i  Tri koraka do savršeno skuvanog pirinča

3. Dodajte pirinču začine i povrće

Pirinač kao prilog možete obogatiti i dodacima koje stavljate i u glavno jelo. Iako na ovaj način pirinač ne pripremate kao glavno jelo - đuveč ili pilav, običnom kuvanom pirinču možete dodati omiljene začine i povrće. Uz pirinač odlično ide lovorov list, dok ostale začine možete dodati u zavisnosti od toga čiju kuhinju preferirate. Kardamom i korijander uz pirinač odlično idu ako pripremate indijska jela. Kim i cimet možete dodati ako pored pirinča služite meksičku hranu. Timijan i origano će pirinču dati mediteransku notu.

Pogledajte i Kako da skuvate savršen rastresit pirinač

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa

Izvor: thekitchn.com