Ukoliko niste na vreme izvadili meso iz zamrzivača, a treba da pripremite obrok, ne očajavajte. Meso možete odmrznuti i na brži način.
Potrebna vam je dublja šerpa i kese za zamrzivač. Šniclu ili manji komad mesa stavite u kesu za zamrzivač i zatvorite je.
Pogledajte i Kako pravilno odmrznuti piletinu
U šerpu sipajte vodu i zagrejte je dok ne dostigne temperaturu od 60 stepeni. Ukoliko nemate termometar, temperaturu možete proveriti tako što bi na dnu šerpe trebalo da se pojavi nekoliko mehurića, a prst potopljen u vodu možete držati samo sekund - dva.
Isključite ringlu i u vodu stavite kesu s mesom. Ne držite kesu u vodi duže od 45 minuta, mada će se pileće belo meso odmrznuti za desetak minuta, a ostalo meso za oko 12. To je dovoljno da se meso odmrzne, ali da ne počne da se kuva ili da se ne razviju bakterije.
Ovakav način odmrzavanja je pogodan za šnicle i manje komade mesa, ali ne i za celo pile.
Pogledajte i Saveti za pravilno zamrzavanje i odmrzavanje mesa
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus