Ukoliko niste na vreme izvadili meso iz zamrzivača, a treba da pripremite obrok, ne očajavajte. Meso možete odmrznuti i na brži način.

Potrebna vam je dublja šerpa i kese za zamrzivač. Šniclu ili manji komad mesa stavite u kesu za zamrzivač i zatvorite je.

Pogledajte i Kako pravilno odmrznuti piletinu

U šerpu sipajte vodu i zagrejte je dok ne dostigne temperaturu od 60 stepeni. Ukoliko nemate termometar, temperaturu možete proveriti tako što bi na dnu šerpe trebalo da se pojavi nekoliko mehurića, a prst potopljen u vodu možete držati samo sekund - dva.

Isključite ringlu i u vodu stavite kesu s mesom. Ne držite kesu u vodi duže od 45 minuta, mada će se pileće belo meso odmrznuti za desetak minuta, a ostalo meso za oko 12. To je dovoljno da se meso odmrzne, ali da ne počne da se kuva ili da se ne razviju bakterije.

Ovakav način odmrzavanja je pogodan za šnicle i manje komade mesa, ali ne i za celo pile.

Pogledajte i Saveti za pravilno zamrzavanje i odmrzavanje mesa

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa