Iako često održavate kuhinju i vodite računa o higijeni, neka mesta verovatno preskačete.

Pogledajte na kojim mestim ima više nečistoće i bakterija nego što mislite.

1. Kuhinjski sunđeri

Posao sunđera je da upija nečistoće, pa tako i sam postane veoma prljav. Zbog toga je važno da redovno čistite svoje sunđere. možete ih dezinfikovati tako što ćete ih oprati u mašini za pranje suđa ili zagrevati u mikrotalasnoj rerni. Potopite sunđer u vodu kojoj ste dodali nekoliko kapi sirćeta ili limuinovog soka i stavite u mikrotalasnu rernu na srednju jačinu jedan minut.

Pogledajte i 6 neuobičajenih namena mikrotalasne rerne

2. Prostor između uređaja

Iako je razmak između frižidera i radne ploče mali, taj razmak je dovoljan da upade prašina i prljavština. U koliko ste u mogućnosti, pomerite uređaje ili iskoristite uske nastavke za usisivač da očistite prostor između uređaja i radnih površina u kuhinji.

3. Torbe za kupovinu

Platnene torbe za kupovinu su veoma korisne, naročito za očuvanje životne sredine. Ne zaboravite da i njih često perete. Program za pranje izaberite u zavisnosti od sastava torbe.

Pogledajte i 5 trikova za čistu i mirišljavu kuhinju

4. Pregrade i fioke u frižideru

Ako ribate police na frižideru, ne zaboravite na fioke i manje pregrade.

Pogledajte i Kako da uklonite neprijatne mirise iz frižidera

5. Gornji delovi kuhinje i aparata

Postoji mnogo mesta u kuhinji koje je potrebno oprati i odozgo. Ovo uključuje viseće delove, ali i kuhinjske aparate.

6. Metle i drugi pribor za čišćenje

Stvari koje koristite u čišćenju i ribanju podova takođe treba prati. Dovoljno je da metlu ili drugi pribor za čišćenje operete toplom vodom u kojoj je razblažen sapun.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa

Izvor: goodhousekeeping.com