Pored dobro skuvane testenine, važno je da napravite i odličan sos. Dobar preliv podrazumeva savršenu ravnotežu između gustog i retkog sosa - sos koji se preliva preko testenine, ali joj i dozvoljava da se kreće po tanjiru. U čemu je tajna takvog sosa? Nećete verovati - u vodi u kojoj se kuvala pasta.
Pogledajte i Tajna savršeno kuvane testenine
Naime, nakon kuvanja paste nemojte bacati vodu u kojoj se kuvala testenina. Ta voda je prepuna skroba i ukusna je, pa će biti odličan dodatak sosu.
Nije vam potrebno mnogo vode, dovoljno je da sosu dodate pola šolje i dobićete fantastičan preliv za testeninu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor. delish.com
Domaći turski sladoled sa 3 ukusa - čokolada, višnja i kikiriki
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Najčokoladniji baskijski čizkejk sa brauni korom
Letnja vitaminska salata koja ide uz sve – od proje do pečenja
Mesne krofne sa rupom u sredini