Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kulinarski trikovi

Kako da napravite sočne ćevape

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Otkrivamo trikove za savršene sočne ćevape.

Izvor: Profimedia/Shutterstock

Koren reči ćevap je persijskog porekla, a znači prženo meso, a postoje tragovi koji ćevap vode čak do stare Grčke.

Da skratmo priču, evo recepta kako da sami napravite smesu za ćevape kao pravi ćevabdžija.

Iskusni kažu da kod pravljenja ćevapa nema posebnih komplikacija, poenta je u dobrom mesu, načinu pripreme i da smesa odstoji. Sve što vam je potrebno za prave ćevape jeste 1,5 kg mlevene junetine, ½ kg jagnjetine, 4-5 čena belog luka, 2%  od ukupne količine mesa, soli i 2 kašičice sode bikarbone.

Pogledajte i recept Punjena pljeskavica

Meso isečeno na kockice dobro posolite, izmešajte i prelijte sa oko 100 ml vode i belog luka koje ste ranije prokuvali. Smesu izmešajte i ostavite preko noći u frižideru. Sutradan smesu sameljite u mašini za meso dva puta, ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider. Pre nego krenete oblikovati ćevape u smesu umešajte sodu bikarbonu i to je to. Uživajte u ukusnom i sočnom ćevapu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa

Izvor: lifepressmagazin.com

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti