Iako smo za većinu uglavnom čuli neki neobični trikovi mnogima su još uvek tajna. Efikasni, brzi i prirodni uštedeće vreme, spasiti ručak, očuvati svežinu namirnica.
1. Kako biste produžili rok trajanja mleku u otvoreni tetrapak stavite malo soli.
2. Vodom bogatom nutrijentima zalijte biljke. Naime, voda u kojoj ste kuvali krompire ili testeninu bogata je nutrijentima.Zato umesto da je bacite radije pričekajte da se ohladi i potom zalijte biljke.
3. Svežinu salate može spasiti papirni ubrus. Naime, salatu umotanu u papirni ubrus stavite u frižider i na taj način ćete duže sačuvati svežinu.
Pogledajte i 5 trikova za bolju organizaciju u kuhinji (VIDEO)
4. Spas za presoljenu supu je u krompiru. Ukoliko ste zabunom presolili supu dodajte u nju kuvani krompir koji će pokupiti višak soli.
5. I plastične činije mogu biti mirisne. Kako biste sačuvali sveži miris plastičnih činija pre nego što ih odložite u frižider u njih stavite malo soli.
6. I za zagoren pirinač postoji spas. Na vrh pirinča stavite komad belog hleba i pustite da odstoji 10 do 15 minuta. Hleb bi trebalo da pokupiti zagoreli ukus.
Pogledajte i 5 trikova za čistu i mirišljavu kuhinju
7. Kako bi sačuvali svežinu hleba, u vrećicu stavite komadić svežeg celera.
8. Čista koža uz malo sirćeta i paradajza. Fleke na koži nabolje je očistiti s malo sirćeta ili oguljenim paradajzom.
9. Bananu nikada ne stavljajte pored ostalog voća u činiju. Naime, banana otpušta mirise koji uzrokuju brže sazrevanje ostalog voća.
Pogledajte i Kulinarski trikovi koji će vam uštedeti vreme
10. Kuvalo za vodu u kojem se nakupio kamenac očistiti belim sirćetom. U kuvalo ulijte sirće i vode u razmeri pola pola i uključite da proključa. Mešavina sirćeta i vode trebalo bi da razbije kamenac.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: zadovoljna.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus