Iako smo za većinu uglavnom čuli neki neobični trikovi mnogima su još uvek tajna. Efikasni, brzi i prirodni uštedeće vreme, spasiti ručak, očuvati svežinu namirnica.

1. Kako biste produžili rok trajanja mleku u otvoreni tetrapak stavite malo soli.

2. Vodom bogatom nutrijentima zalijte biljke. Naime, voda u kojoj ste kuvali krompire ili testeninu bogata je nutrijentima.Zato umesto da je bacite radije pričekajte da se ohladi i potom zalijte biljke. 

3. Svežinu salate može spasiti papirni ubrus. Naime, salatu umotanu u papirni ubrus stavite u frižider i na taj način ćete duže sačuvati svežinu. 

Pogledajte i 5 trikova za bolju organizaciju u kuhinji (VIDEO)

4. Spas za presoljenu supu je u krompiru. Ukoliko ste zabunom presolili supu dodajte u nju kuvani krompir koji će pokupiti višak soli.

5. I plastične činije mogu biti mirisne. Kako biste sačuvali sveži miris plastičnih činija pre nego što ih odložite u frižider u njih stavite malo soli.

6. I za zagoren pirinač postoji spas. Na vrh pirinča stavite komad belog hleba i pustite da odstoji 10 do 15 minuta. Hleb bi trebalo da pokupiti zagoreli ukus.

Pogledajte i 5 trikova za čistu i mirišljavu kuhinju

7. Kako bi sačuvali svežinu hleba, u vrećicu stavite komadić svežeg celera.

8.  Čista koža uz malo sirćeta i paradajza. Fleke na koži nabolje je očistiti s malo sirćeta ili oguljenim paradajzom. 

9. Bananu nikada ne stavljajte pored ostalog voća u činiju. Naime, banana otpušta mirise koji uzrokuju brže sazrevanje ostalog voća. 

Pogledajte i Kulinarski trikovi koji će vam uštedeti vreme

10. Kuvalo za vodu u kojem se nakupio kamenac  očistiti belim sirćetom. U kuvalo ulijte sirće i vode u razmeri pola pola i uključite da proključa. Mešavina sirćeta i vode trebalo bi da razbije kamenac.

 *Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa

Izvor: zadovoljna.hr