U pripremi brojnih jela, naročito peciva, soda bikarbona i prašak za pecivo su neizostavne namirnice. Ako ste kupili veće pakovanje ili vam ove namirnice dugo stoje, ne znači da će biti delotvorni. Pogledajte kako da na najlakši način proverite da li će prašak za pecivo ili soda bikarbona delovati onako kao što ste očekivali i pomoći narastanju.
U posudu sipajte pola šolje tople vode. Dodajte i 1/4 kašičice jabukovog ili vinskog sirćeta, a zatim dodajte 1/4 kašičice sode bikarbone. Ako počne da peni, soda bikarbona je dobra za upotrebu.
Kada testirate prašak za pecivo, dovoljno je da 1-4 kašičice sipate u pola šolje tople vode bez dodavanja sirćeta. Ako počne da peni, prašak je upotrebljiv.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: thekitchn.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus