U pripremi brojnih jela, naročito peciva, soda bikarbona i prašak za pecivo su neizostavne namirnice. Ako ste kupili veće pakovanje ili vam ove namirnice dugo stoje, ne znači da će biti delotvorni. Pogledajte kako da na najlakši način proverite da li će prašak za pecivo ili soda bikarbona delovati onako kao što ste očekivali i pomoći narastanju.

U posudu sipajte pola šolje tople vode. Dodajte i 1/4 kašičice jabukovog ili vinskog sirćeta, a zatim dodajte 1/4 kašičice sode bikarbone. Ako počne da peni, soda bikarbona je dobra za upotrebu.

Kada testirate prašak za pecivo, dovoljno je da 1-4 kašičice sipate u pola šolje tople vode bez dodavanja sirćeta. Ako počne da peni, prašak je upotrebljiv.

Pogledajte i Koja je razlika između praška za pecivo i sode bikarbone?

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: thekitchn.com