Na prvi pogled, kuvanje supe čini se vrlo jednostavnim – u lonac se ubaci povrće, meso, malo soli, puno vode i stavi kuvati, ali jeste li sigurni da je upravo to najbolji recept za ukusnu supu? Verovali ili ne, ali i kuhanje supe krije određene trikove koji će je učiniti tako ukusnom da će vam postati omiljeno jelo.
Da biste skuvali svoj najbolji lonac supe, izbegavajte ovih pet najčešćih grešaka.
Kuvanje umesto krčkanja
Jedna od osnovnih grešaka je pustiti supu da jako kuva. Jačina kuvanja trebalo bi da bude takva da se tokom procesa kuvanja na površini svakih nekoliko sekundi pojavi jedan ili dva mehurića. Ako snažno kuvate supu, a ne pustite je da lagano krčka, meso i povrće biće suvo i prekuvano, piše goodhousekeeping.com.
Niste dovoljno posolili
Ništa nije tako bitno kao dobar odnos začina. Tokom kuvanja obavezno isprobajte kakvog je ukusa supa, i radije se navodite vlastitim čulima nego receptom.
Pogledajte i Kako da skuvate savršen rastresit pirinač
Prekuvavanje povrća
Izbegavajte odmah na početku u lonac staviti povrće; neke vrste povrća će se prekuvati i postati gnjecave. Umesto toga, radije u lonac postepeno dodajte povrće, u zavisnosti od toga koliko mu je vremena potrebno da se skuva. Na taj način supa će biti ukusna, a povrće skuvano tačno onoliko koliko treba.
Dodajete paradajz odmah na početku kuvanja
Nije preporučljivo dodavati paradajz odmah na početku kuvanja. Paradajz je najbolje dodati u poslednjih 20 minuta kuvanja, kada su svi ostali sastojci već pri kraju s kuvanjem.
Pogledajte i 5 grešaka u pripremi pečenog krompira
Zanemarujete moć začina
Sveže začinsko bilje, sveže mleveni biber, malo narendanog parmezana i hrskavi krutoni najbolji su način da poboljšate ukus i teksturu pre posluživanja. Uz supu od sočiva ili graška sjajno ide balzamiko sirće ili pak nekoliko kapi limunovog soka. Ostali su sjajni dodaci mala količina jogurta, kisela pavlaka, pržene bundevine semenke ili kašika pesto sosa.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: tportal.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus