Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kulinarski trikovi

Kako da napravite najukusnije pekarske kifle

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Neka vaše pecivo budu mekano i ukusno kao iz pekare.

Izvor: Profimedia/Shutterstock

Uz pravi recept nije teško napraviti pecivo koje će oduševiti vaše ukućane i imati miris i ukus kao da je tek kupljeno u pekari. Evo odličnog recepta za pekarske kifle.

Sastojci:

-1 kg belog brašna

- 100 g putera ili margarina

- 2 kašičice soli

- 2 kašičice šećera

- 25 g svežeg kvasca

- 4 dl vode

- 1 kašika velika razblaženog sirćeta

- 1 dl mleka

Pogledajte i Napravite testo za picu za 10 minuta

Priprema:

1. U plastičnu posudu staviti brašno, so i puter. U jednoj šerpici zagrejati mleko da bude mlako i u njega izdrobiti kvasac sa šećerom. Kada se kvasac istopi, staviti u brašno i sve zamesiti toplom vodom u koju ste stavili kašiku sirćeta. Testo mora fino da se odvaja od posude.

2. Testo pokriti i staviti da stoji 50 minuta. Nakon toga, premesite testo i ostavite da stoje još 25 minuta.

3. Zatim radnu površinu posuti i istresti testo na njega. Od testa napraviti 15 kuglica dlanovima i ostaviti da kuglice odstoje još desetak minuta.

4. Svaku kuglicu razvući oklagijom uspravno i motati kifle odozgo tako što na početku pritikate dlanom a posle obema rukama valjate do kraja.

5. Na pleh stavite papir za pečenje i poređajte kifle i ostaviti da stoje dok ne budu duple veličine (oko 15 minuta). Svaku kiflu namazati vodom i posuti solju.

6. Kifle pecite u rerni koja je unapred zagrejana  na 250 stepeni oko 12 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: namirnice.ba

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti