Hleb je mnogima omiljena namirnica koju kombinuju uz brojna jela. Međutim, ovaj ukusni zalogajčić usko je povezan s debljanjem jer je prepun ugljenih hidrata. Želite da uživate u ukusnom sendviču bez griže savesti - napravite ukusnu, mekanu i zdravu verziju hleba bez trunke brašna.

Sastojci:

-3 jaja

- 100 grama sirnog namaza

- 1/2 kašičice praška za pecivo

- prstohvat soli

- papir za pečenje

Pogledajte i Kokos kolačići bez brašna

Priprema:

1. U jednu posudu izdvojite belanca, dodajte malo soli i umutite šam.

2. U drugu posudu stavite žumanca, sir i prašak za pecivo i sve dobro izmešajte dok ne dobijete ujednačenu, glatku smesu.

3. U dobijenu smesu postepeno dodajte snieg od belanaca i polako i postepeno ga umešajte kako bi zadržao volumen.

4. Na tepsiju raširite papir za pečenje, kašikom uzimajte smesu i stavljajte je na papir, ali ostavite dovoljno razmaka između peciva.

5. Tepsiju stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 25 minuta na 150 stepeni.

Pogledajte i Čokoladni kolač bez brašna

Saveti:

- Kada peciva izvadite iz rerne iznenadiće vas njihov izgled sličan kuvanom belancetu, ali ne čudite se, upravo takvi moraju biti, ali ne i zadugo. Naime, nakon što se u potpunosti ohlade, peciva je važno staviti u posudu s hermetičkim poklopcem, i ostaviti ih preko noći. U tom periodu u potpunosti će promeniti teksturu i podsećaće na hleb.

- Hleb će ispasti vrlo izdašan i mekan, idealan uz saftna jela i za sendviče.

- Pecivo prerežite i napunite ga salamom ili pečenim pilećim prsima, mocarellom i svežim povrćem po želji.

- Pecivo možete napuniti i slatkim namazima i jesti ga i kao desert.

Izvor: zadovoljna