Hleb je mnogima omiljena namirnica koju kombinuju uz brojna jela. Međutim, ovaj ukusni zalogajčić usko je povezan s debljanjem jer je prepun ugljenih hidrata. Želite da uživate u ukusnom sendviču bez griže savesti - napravite ukusnu, mekanu i zdravu verziju hleba bez trunke brašna.
Sastojci:
-3 jaja
- 100 grama sirnog namaza
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- papir za pečenje
Pogledajte i Kokos kolačići bez brašna
Priprema:
1. U jednu posudu izdvojite belanca, dodajte malo soli i umutite šam.
2. U drugu posudu stavite žumanca, sir i prašak za pecivo i sve dobro izmešajte dok ne dobijete ujednačenu, glatku smesu.
3. U dobijenu smesu postepeno dodajte snieg od belanaca i polako i postepeno ga umešajte kako bi zadržao volumen.
4. Na tepsiju raširite papir za pečenje, kašikom uzimajte smesu i stavljajte je na papir, ali ostavite dovoljno razmaka između peciva.
5. Tepsiju stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 25 minuta na 150 stepeni.
Pogledajte i Čokoladni kolač bez brašna
Saveti:
- Kada peciva izvadite iz rerne iznenadiće vas njihov izgled sličan kuvanom belancetu, ali ne čudite se, upravo takvi moraju biti, ali ne i zadugo. Naime, nakon što se u potpunosti ohlade, peciva je važno staviti u posudu s hermetičkim poklopcem, i ostaviti ih preko noći. U tom periodu u potpunosti će promeniti teksturu i podsećaće na hleb.
- Hleb će ispasti vrlo izdašan i mekan, idealan uz saftna jela i za sendviče.
- Pecivo prerežite i napunite ga salamom ili pečenim pilećim prsima, mocarellom i svežim povrćem po želji.
- Pecivo možete napuniti i slatkim namazima i jesti ga i kao desert.
Izvor: zadovoljna
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu
Posni čokoladni kolač sa marmeladom
Kako da napravite potaž od bundeve