Ne očajavajte ako kolač ili kora za tortu neće lako da ispadnu iz pleha. Naravno, rešenje nije u upornom pokušavanju da izvadite ispečenu koru jer se tako može lako raspasti.
Pogledajte i Kako da zgusnete fil za poslastice
Evo jednog odličnog trika koji će vam pomoći u ovoj, naizgled bezizlaznoj situaciji.
Umočite krpu u vodu (temperatura vode nije toliko važna), zatim je iscedite i njome obmotajte ivicu pleha. Polako protresite pleh i primetićete da se kolač polako odvaja od ivice, piše Hafington post.
Ohlađeni kolač ili koru ćete lakše izvaditi iz pleha i tako je manji rizik da se raspadne.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus