Margarin se proizvodi od biljnih ulja, bogat je nezasićenim masnim kiselinama.

Pogledajte kako ga možete i sami napraviti

Pogledajte i Napravite domaći puter od kikirikija (VIDEO)

Sastojci:

-Pola šoljice mleka/vode

-Jedna šoljica ulja (suncokretovo ili mešavina maslinovog i suncokretovog) ili pola šoljice suncokretovog ulja i pola šoljice kokosovog ulja

-Jedno žumance

-Jedna čajna kašika limunovog soka

-Pola čajne kašike soli

Pogledajte i Kako da napravite domaći puter

Priprema:

Za izradu su potrebni: mikser, dve činije (različitih veličina, kako bi mogle stati jedna u drugu ) i led.

U većoj činiji izdrobite led i dodajte malo vode kako bi se održavala temperatura oko 0°C . U manju posudu, uronjenu u veću sa ledom, dodajte sastojke na sledeći način:

Zagrejte vodu i ulje na otprilike 40 stepeni. U manju posudu ulijte ulje u koje ste ranije umešali žumance i na najjačoj brzini mutite. Dodajite pomalo mleka/vode i mutite još oko dva minuta dok se voda i ulje ne povežu. Dodajte limunov sok i so pa lagano mutite dok se margarin ne zgusne. Po želji na kraju možete da dodate i neki začin po želji.

Margarin prebacite u neku posudu i čuvajte u frižideru. Najbolje je koristiti ga u roku dva-tri dana.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici  - Stvar ukusa

Izvor: Ordinacija.hr