Verovatno vam se dešavalo da u receptima naiđete na puter, pa ako ga nemate pri ruci, umesto njega koristite margarin. Više ne morate da pravite takve kompromise - napravite domaći puter i pripremite jela po originalnim receptima.
Za pripremu putera vam je potrebna punomasna pavlaka za kuvanje i so po želji. Puter možete pripremiti u blenderu ili u posudi uz pomoć miksera.
U blender ili posudu stavite pavlaku za kuvanje i mutite dok se ne izdvoji voda. Pritiskajte puter kašikom, a tečnost prospite. U posudu sipajte hladnu vodu da isperete puter i zatim nastavite sa mućenjem. Nekoliko puta ponavljajte proces ispiranja i mućenja putera dok voda kojom je puter ispran ne postane bistra. Po želji dodajte so.
Ovako pripremljen puter čuvajte u frižideru i rok trajanja mu je oko 15 dana.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus