Isprobajte savršen trik da slavski kolač ne popuca kada se peče, bez obzira da li ste iskusni ili početnici. Estetski deo uvek je donekle važan, a naročito ukoliko ste se trudili da napravite ukusan slavski kolač sa ukrasima.
Prilikom pripreme dešava se da kolač ne naraste dovoljno, ili se "rascveta" pa čak i naraste izvan posude u kojoj se peče. Sve ovo nije preterano važno, ali osobi koja je pripremala može da zasmeta. Kako biste izbegli ove izazove, isprobajte sledeće savete. Pre svega, važno je da kolač bude dobro umešen, dok posuda u kojoj ga pečete treba da ide vrlo vrelu rernu.
Pored toga važna je i tekstura testa, pa ako se lepi za prste treba da dodate još brašna, dok tvrdo testo treba da razredite. Ipak, najvažniji trik je da slavski kolač uvek smestite na sredinu rerne, jer će deo koji je bliži gornjem grejaču više da se suši i samim time postoji opasnost da kolač pukne. Stoga, birajte središnju poziciju u rerni. Možda će vas zanimati i kako da u testo obavezno dodate 1 sastojak i pecivo će biti mekano 3 dana.
Pročitajte i kako da u smesu za testo dodate tajni sastojak da bude ukusnije i mekše
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Kako da napravite najbolje urmašice
Šareni rolat sa sirom i šunkom
Kako da napravite mini princes krofne za slavu
Umesto sitnih kolača za slavu: Suve šljive punjene bademom u čokoladi
Najbolja slavska salata, ide uz pečenje i ribu