Umesto da sirovi krompir ubacite u pleh na sredini pečenja mesa, pribegnite ovom jednostavnom triku: krompir koji ste oprali, ogulili i narezali na kockice/šnite, prvo prokuvajte par minuta, pa tek onda dodajte mesu u rerni.
Pogledajte i Zbog čega krompir i meso ne treba jesti zajedno
Krompir neće upiti toliko masti, a unutra će zadržati fantastičnu mekoću. Još ako tome pridodamo i sjajnu hrskavu koricu – to ne može biti loše!
Pogledajte i 7 načina da iskoristite koru od krompira
Za sve one koji ne vole da mešaju krompire s mesom, eto i jednog saveta za pikantne hrskave pečene krompire. Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: punkufer.hr
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom