Umesto da sirovi krompir ubacite u pleh na sredini pečenja mesa, pribegnite ovom jednostavnom triku: krompir koji ste oprali, ogulili i narezali na kockice/šnite, prvo prokuvajte par minuta, pa tek onda dodajte mesu u rerni.
Pogledajte i Zbog čega krompir i meso ne treba jesti zajedno
Krompir neće upiti toliko masti, a unutra će zadržati fantastičnu mekoću. Još ako tome pridodamo i sjajnu hrskavu koricu – to ne može biti loše!
Pogledajte i 7 načina da iskoristite koru od krompira
Za sve one koji ne vole da mešaju krompire s mesom, eto i jednog saveta za pikantne hrskave pečene krompire. Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: punkufer.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus