Zahvaljujući svojim osobinama, majonez je u stanju da izazove na kosi toliko dobar pozitivan efekt, koji ponekad ne mogu da proizvedu mnoga industrijska sredstva za negu kose.
Zvuči kao prilično neobična komponenta za negu kose, ali korist koju donosi za suvu, oštećenu i oslabljenu kosu je neprocenjiva. Majonez je u stanju da ojača kosu, stimuliše njen rast, hidratizira je i podari zdrav, prirodni sjaj.
Pogledajte i Ishranom do zdrave i lepe kose
Ako želite da vaša kosa ponovo postane zdrava, svilenkasta i sjajna, obratite pažnju na maske s majonezom. One odlično ojačavaju kosu, čine je elastičnom, poboljšavaju njenu strukturu, a idealno su rešenje za one kojima sporo raste kosa.
Neophodno je znati da je za negu kose najbolji domaći majonez. Naravno, možete koristiti i onaj kupovni, ali u njegovom sastavu nema baš prirodnih, svežih i korisnih sastojaka.
Pogledajte i 8 namirnica za brži rast kose
Pre svega, potrebno je znati da je najbolje masku sa majonezom nanositi na prljavu kosu, pre nego što planirate da je operete.
Pripremljeni domaći majonez nanosite četkom za farbanje na vlažnu prljavu kosu i rasporedite po celoj dužini, od korena (ako je kosa suviše suva), pa do krajeva. Nakon toga stavite najlon-kesu, a potom uvijte glavu u peškir i ostavite da odstoji najmanje 30 minuta. Nakon toga temeljito isperite toplom vodom, šamponom i balzamom za kosu, kako biste eliminisali miris.
Pogledajte i Prirodni preparati za negu koje koriste žene širom sveta
Pošto majonez ima vrlo masnu strukturu, ispiranje će trajati malo duže. Masku treba nanositi najmanje jednom nedeljno, a kod veoma suve i oštećene kose 2 do 3 puta nedeljno.
Već nakon nekoliko upotreba, vaša kosa će vam biti zahvalna, a vi ćete primetiti neverovatnu, promenu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Haber.ba
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus