Zahvaljujući svojim osobinama, majonez je u stanju da izazove na kosi toliko dobar pozitivan efekt, koji ponekad ne mogu da proizvedu mnoga industrijska sredstva za negu kose.

Zvuči kao prilično neobična komponenta za negu kose, ali korist koju donosi za suvu, oštećenu i oslabljenu kosu je neprocenjiva. Majonez je u stanju da ojača kosu, stimuliše njen rast, hidratizira je i podari zdrav, prirodni sjaj.

Pogledajte i Ishranom do zdrave i lepe kose

Ako želite da vaša kosa ponovo postane zdrava, svilenkasta i sjajna, obratite pažnju na maske s majonezom. One odlično ojačavaju kosu, čine je elastičnom, poboljšavaju njenu strukturu, a idealno su rešenje za one kojima sporo raste kosa.

Neophodno je znati da je za negu kose najbolji domaći majonez. Naravno, možete koristiti i onaj kupovni, ali u njegovom sastavu nema baš prirodnih, svežih i korisnih sastojaka.

Pogledajte i 8 namirnica za brži rast kose

Pre svega, potrebno je znati da je najbolje masku sa majonezom nanositi na prljavu kosu, pre nego što planirate da je operete.

Pripremljeni domaći majonez nanosite četkom za farbanje na vlažnu prljavu kosu i rasporedite po celoj dužini, od korena (ako je kosa suviše suva), pa do krajeva. Nakon toga stavite najlon-kesu, a potom uvijte glavu u peškir i ostavite da odstoji najmanje 30 minuta. Nakon toga temeljito isperite toplom vodom, šamponom i balzamom za kosu, kako biste eliminisali miris.

Pogledajte i Prirodni preparati za negu koje koriste žene širom sveta

Pošto majonez ima vrlo masnu strukturu, ispiranje će trajati malo duže. Masku treba nanositi najmanje jednom nedeljno, a kod veoma suve i oštećene kose 2 do 3 puta nedeljno.

Već nakon nekoliko upotreba, vaša kosa će vam biti zahvalna, a vi ćete primetiti neverovatnu, promenu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor:  Haber.ba