Neke vrste hrane uvek imate u frižideru, jaja, mleko i slično. Ali, prema stručnjacima, ne bi vam škodilo da imate i niz drugih namirnica.

Pročitajte i Namirnice koje ne treba čuvati u frižideru

Limuni

U pitanju je nešto između limuna, pomorandže ili mandarine, i uglavnom je slađe od običnog limuna. Poznat je i kao limun za kuvanje i vrlo praktičan kad želite da staviti manje šećera u jelo. Limuni su inače puni antioksidanata, a jako su praktični jer Meyerovim limunima sezona počinje u decembru.

Masline

Masline sadrže zdravu masnoću i niz antioksidanata. Mogu se jesti same, ali isečene na sitnije delove dodaju svoju dimenziju svakoj hrani.

Kupus

Kupus je jedna od najzdravijih vrsta hrane na svetu. Ima ulogu u smanjivanju šanse da obolite od raka, a pun je vitamina K i C. Takođe je dobar za probavu i kosti.

Avokado

U svetu zdrave masnoće avokado je kralj. Svako ko želi da skine višak kilograma trebao bi da se okrene avokadu, ali tu njegovi kvalitete ne staju. Avokado je odličan za srce i šećer u krvi.

Krastavac

Krastavac je gotovo uvek u senci drugog povrća, ali ima vrlo slične spojeve i pun je vitamina A, B, C, D i E. Možete zameniti krekere krastavcima i jednostavno ih umakati u neki sos i tako jesti.

Pročitajte i Krastavac - ublažava glad, otklanja stres i čisti sanitarije!

Leblebije

Ako vam nedostaje vlaknaste hrane, lelebija ima u sebi mnoštvo vitamina i minerala, pomaže pri problemima s probavom i brže daje osećaj sitosti. Lelebija je takođe odličan izvor gvožđa i proteina.

Sirovo mešano orašasto voće

Orašasto voće puno je zdrave masnoće, ima proteina, a sadrži i neke važne minerale. Možete ga pomešati sa salatom, staviti u jogurt ili usitniti i dodati u sejk za odličan ukus. Najbolje je pomešati što više raznih vrsta jer svako orašasto voće ima svoje posebnosti kad su u pitanju vitamini i minerali.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: tportal