Neke vrste hrane uvek imate u frižideru, jaja, mleko i slično. Ali, prema stručnjacima, ne bi vam škodilo da imate i niz drugih namirnica.
Pročitajte i Namirnice koje ne treba čuvati u frižideru
Limuni
U pitanju je nešto između limuna, pomorandže ili mandarine, i uglavnom je slađe od običnog limuna. Poznat je i kao limun za kuvanje i vrlo praktičan kad želite da staviti manje šećera u jelo. Limuni su inače puni antioksidanata, a jako su praktični jer Meyerovim limunima sezona počinje u decembru.
Masline
Masline sadrže zdravu masnoću i niz antioksidanata. Mogu se jesti same, ali isečene na sitnije delove dodaju svoju dimenziju svakoj hrani.
Kupus
Kupus je jedna od najzdravijih vrsta hrane na svetu. Ima ulogu u smanjivanju šanse da obolite od raka, a pun je vitamina K i C. Takođe je dobar za probavu i kosti.
Avokado
U svetu zdrave masnoće avokado je kralj. Svako ko želi da skine višak kilograma trebao bi da se okrene avokadu, ali tu njegovi kvalitete ne staju. Avokado je odličan za srce i šećer u krvi.
Krastavac
Krastavac je gotovo uvek u senci drugog povrća, ali ima vrlo slične spojeve i pun je vitamina A, B, C, D i E. Možete zameniti krekere krastavcima i jednostavno ih umakati u neki sos i tako jesti.
Leblebije
Ako vam nedostaje vlaknaste hrane, lelebija ima u sebi mnoštvo vitamina i minerala, pomaže pri problemima s probavom i brže daje osećaj sitosti. Lelebija je takođe odličan izvor gvožđa i proteina.
Sirovo mešano orašasto voće
Orašasto voće puno je zdrave masnoće, ima proteina, a sadrži i neke važne minerale. Možete ga pomešati sa salatom, staviti u jogurt ili usitniti i dodati u sejk za odličan ukus. Najbolje je pomešati što više raznih vrsta jer svako orašasto voće ima svoje posebnosti kad su u pitanju vitamini i minerali.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: tportal
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno