Recept:

Iseckajte cvetove i listove makazama i stavite sve u široku teglu. Iako nije sezona nevena, potražite ga u staklenicima. 

Prelijte suncokretovim ili hladnoceđenim maslinovim, susamovim ili bundevinim uljem, zatvorite  teglu i stavite na sunčano ili toplo mesto. 

Razmera neka vam bude čaša ulja na čašu cvetova. 

Pogledajte i Kako da napravite kantarionovo ulje

Neka tegla stoji na suncu 4 do 5 nedelja. S vremena na vreme promućkajte smesu. 

Nakon toga, ulje procediti kroz sterilnu gazu i čuvati u čistoj i suvoj staklenoj boci, na tamnom i hladnom mestu. 

Imajte na umu da ulje nevena može da oksidira tako da uvek ga pomirišite pre upotrebe.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: ljepota.ba