Kiš (Quiche) je tradicionalna francuska slana pita koja se pravi od jaja, pavlake, sira, mesa i/ili povrća, odnosno onoga što trenutno imate u frižideru.
Uz pomoć mikrotalasne rerne pripremu ovog branč klasika možete skratiti sa par sati, na samo nekoliko minuta!
Sastojci:
1 veliko jaje
1,5 kašika punomasnog mleka
1 čajna kašičica otopljenog maslaca
4 čeri paradajza
25 grama svežeg hleba
1 kašika izrendanog sira
1 kašika naseckanog mladog luka
so i biber po želji
Priprema:
U šolji "razbijte" jaje, dodajte mleko, otopljeni maslac, so i biber, pa sve zajedno dobro umutite. Dodajte četiri prepolovljena čeri paradajza.
Umesto lisnatog testa, u ovom brzinskom receptu za kiš koriste kockice svežeg hleba, koje se utope u mešavinu jaja i mleka.
Preko hleba pospite izrendani sir i naseckane komadiće luka.
Stavite šolju u mikrotalasnu pećnicu, najviše na jedan minut. Izvadite iz šoljice i poslužite odmah.
Postupak pripreme ovog recepta pogledajte u videu:
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: punkufer.hr
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno