Kiš (Quiche) je tradicionalna francuska slana pita koja se pravi od jaja, pavlake, sira, mesa i/ili povrća, odnosno onoga što trenutno imate u frižideru.

Uz pomoć mikrotalasne rerne pripremu ovog branč klasika možete skratiti sa par sati, na samo nekoliko minuta!

Sastojci:

1 veliko jaje

1,5 kašika punomasnog mleka

1 čajna kašičica otopljenog maslaca

4 čeri paradajza

25 grama svežeg hleba

1 kašika izrendanog sira

1 kašika naseckanog mladog luka

so i biber po želji

Priprema:

U šolji "razbijte" jaje, dodajte mleko, otopljeni maslac, so i biber, pa sve zajedno dobro umutite. Dodajte četiri prepolovljena čeri paradajza.

Umesto lisnatog testa, u ovom brzinskom receptu za kiš koriste kockice svežeg hleba, koje se utope u mešavinu jaja i mleka.

Preko hleba pospite izrendani sir i naseckane komadiće luka.

Stavite šolju u mikrotalasnu pećnicu, najviše na jedan minut. Izvadite iz šoljice i poslužite odmah.

Postupak pripreme ovog recepta pogledajte u videu:

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: punkufer.hr