Nije potrebno mnogo truda ni vremena za pripremu ukusne poslastice, koja pritoom ne sasdrži ni jaja, brašno, mleko ni šećer. Ovi keksići su jeftini, zdravi i brzo se pripremaju.
Pogledajte i 5 dobrih razloga da jedete ovsenu kašu
Potrebni sastojci:
-2 veće zrele banane
-šoljica sitnih ovsenih pahuljica
Dodaci po želji (komadići čokolade, orasi, suvo grožđe)
Postupak:
Izgnječite banane i pomešajte ih sa ovsenim pahuljicama, a zatim ako želite dodajte suvo grožđe, komadiće čokolade, malo cimeta ili krupno seckane orahe.
Pošto su banane različite veličine i ne može se odrediti točna mera, ukoliko vam je smesa previše retka i tečna i ne možete oblikovati keksiće, slobodno dodajte još pahuljica.
Smesu uz pomoć kašike stavljajte na pleh za pečenje obložen masnim papirom i lagano ih oblikujte u keksiće. Dobićete oko 12-16 kom. Pecite na temperaturi od 160C, 15-ak minuta.
Odlični su topli odmah iz pećnice ali i 1-2 dana kasnije.
Pogledajte i Maska od ovsenih pahulja koja podmlađuje kožu
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: atma.hr
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom