Ovaj recept možete pripremiti za čas posla ako imate seckalicu za hranu ili nekoga voljnog da provede neko vreme pripremajući povrće. Ovi mafini sa povrćem su jednostavni za pripremiti, isprljaćete sasvim malo posuđa, vrlo su ukusni i možete ih zamrznuti za posle.

Pročitajte i Kako da očistite pleh za pečenje mafina

Sastojci:

1/4 šolje (od 250 ml) brašna od celog zrna

1/2 šolje višenamenskog brašna

1 vrećica (10 gr) praška za pecivo

Malo soli

1 kašika sušenog začinskog bilja

3 jaja

3 kašike maslinovog ulja

1 kašika jogurta

1,5 šolja naseckanog povrća, po izboru (brokoli, mladi kelj, šargarepa (narendane) ili paprike, blitva i tikvice)

1 manji luk

1/3 šolje narendanog sira, po vašem izboru (može i parmezan)

Pročitajte i Kako da napravite omlet mafine (VIDEO)

Ako koristite šargarepu ili tikvice, najbolje je da ih narendate, a listove mladog kelja ili blitve naseckate na sitne trakice. Mada, možete praviti ove mafine i sa samo jednom vrstom povrća, recimo samo sa tikvicama ili samo sa blitvom. Naravno, količina ostaje ista - 1,5 šolja.

U veću posudu stavite brašna koja koristite, so, prašak za pecivo i sušeno bilje. Pomešajte dobro. U drugoj posudi umutite jaja, ulje i jogurt. Dodajte to mešavini sa brašnom i mešajte dok ne rastvorite grudvice. Pripemite povrće (rendanjem, seckanjem nožem ili u seckalici) - iseckajte u sitne komade (vi odlučite koliko sitno povrće želite, samo pazite da ne budu prekrupni komadi). Povrće ubacite u smesu. Promešajte. Nauljite kalupe za mafine i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200C 20 do 25 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: zena.tvbest.ts