Jabuka se s pravom naziva kraljica voća, jer samo jedna pojedena jabuka dnevno značajno utiče na imunitet.
Održite kolače svežima
Ukoliko želite domaćim ili pak kupljenim kolačima da produžite rok trajanja i zadržite im svežinu, u tome vam mogu pomoći jabuke. Naime u posudu s kolačima stavite i polovinu jabuke. Ona će pomoći u održavanju vlage kolačima i tortama, a vaše poslastice će duže vremena ostati sveže nego kada ih samo stavite u frižider.
Ubrzajte dozrevanje paradajza
Ukoliko shvatite da ste zabunom kupili još uvek zeleni paradajz, poslužite se trikom s jabukama. Naime, paradajz će puno brže dozreti ako ih stavite u papirnu kesu s već zrelim jabukama i ostavite da stoje nekoliko dana. Za što bolji rezultat napravite odnos od pet do šest paradajza na jednu jabuku.
Pogledajte i 6 recepata za poslastice sa jabukama
Omekšajte smeđi šećer
Smeđi šećer ima pomalo iritantnu tendenciju da se i pri malom izlaganju vlazi pretvori u grudve i grudvice. Srećom, i za to postoji lek. Šećerne grudve jednostavno stavite u plastičnu vrećicu s komadićem jabuke. Ostavite tako neka odstoji dan ili dva, a nakon toga smeđi šećer biće omekšan i spreman za korišćenje.
Pogledajte i Kolač od jogurta i jabuka
Umanjite slanoću jela poput supa i pita
Retko kome se nije dogodilo da prilikom kuvanja presoli supu ili pitu, ali umesto da bacite ceo obrok, u lonac jednostavno ubacite nekoliko komadića jabuke. Kuvajte još desetak minuta i jabuka će upiti višak soli. Nakon toga izvadite komadiće jabuke, uključujući višak soli, i uživajte u ukusnom obroku.
Pogledajte i 5 sorti jabuka za svačiji ukus
Ispecite sočnu piletinu
Ukoliko vam se dogodi da vam piletina nakon pečenja u rernii bude suva i pomalo gumena, ne očajavajte. Recept za sočnu i ukusno pečenu piletinu je i više nego jednostavan. Idući put pre pečenja u pile stavite celu jabuku pa tek onda sve stavite u rernu. Kada meso bude pečeno, jabuku izvadite i bacite pa uživajte u mekanoj i sočnoj piletini.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu