Iskoristite sezonu jagoda i napravite najukusniji džem za tili čas.
Potrebno:
700 grama jagoda
150 grama šećera
jedna do jedna i po supena kašika sveže ceđenog soka od limuna
dve kašičice ekstrakta od vanile (po želji).
Pogledajte i Kako da napravite tortu s malinama i keksom (VIDEO)
Jagode operite, odstranite peteljke i isecite ih na komade srednje veličine.
Ubacite jagode u šerpu i dodajte šećer. Prekrijte poklopcem i sačekajte da provri. Promešajte par puta i sačekajte da se stvori bela pena koju ćete ukloniti pomoću kutlače ili kašike. Kuvajte ne duže od deset minuta, računajući vreme kada su jagode prokuvale. Poslednja dva minuta kuvanja dodajte sok od limuna i izmešajte. Dodajte ekstrakt od vanile (ukoliko ste se odlučili za njega).
Dobijeni džem ubacite u staklene tegle, plastične posude ili keramičke posude ičuvajte ga u frižideru (hermetički zapakovan džem možete čuvati u frižideru najduže dve nedelje. Ukoliko ga ubacite u plastične posude i u zamrzivač, možete ga čuvati do godinu dana. Nakon odmrzavanja, džem čuvati u frižideru najduže sedam dana).
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: minimagazin
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Kako da kolači duže ostanu sveži
Goveđi paprikaš sa šargarepom i krompirom
Nutricionisti otkrili magični recept za sos koji ide u sve, od mesa do salata