Za ljubitelje ranog povrća jedna od prvih asocijacija na proleće su mladi krompirići.
Retki su oni koji mogu da odole ukusu mladih krompirića i jedva čekaju proleće da ih stave na trpezu. Ali, i to vreme je stiglo!
Ako ste se ikada zapitali zbog čega su mladi krompirići tako slatki, evo odgovora - njihov šećer još uvek nije postao skrob.
Ono što mlade krompiće čini neodoljivim je njihov ukus, kao i tanka hrskava kora. Ovo ukusno povrće se može naći u sezoni od aprila do jula.
Pogledajte i Mladi krompiri sa parmezanom
Kada birate mlade krompiriće, najbolje je da uzimate one koji su čvrsti i bez oštećenja. Takođe, krompirići koji nisu oprani mogu duže da stoje, a da se ne pokvare.
Mlade krompiriće nije potrebno ljuštiti, ali ako baš želite, to možete učiniti tako što ćete ih obrisati grubljom stranom sunđera ili žicom za pranje posuđa.
Ako pripremate salatu od kuvanih mladih krompira kuvajte ih u posoljenoj vodi, a kada voda provri, ostavite krompire u vodi koja struji 10 minuta dok ne omekšaju i procedite ih. Kuvane mlade krompire prelijte prelivom za salatu brzo nakon kuvanja kako bi što bolje upili ukuse.
Pogledajte i Šnicle sa mladim krompirićima
Krompire možete i peći u rerni, a ukusni su i kada se isprže u dubokom ulju. Pre prženja ili pečenja veće krompire isecite tako da svaki zalogaj bude iste veličine.
Takođe, pre termičke obrade, krompiriće operite i doro osušite krpom ili ubrusom.
Mlade krompire čuvajte na tamnom i hladnom mestu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus