1. Krompiriće oljuštite i dobro operite. Krupnije krompire isecite tako da svi zalogaji budu podjednake veličine.
2. Krompiriće ubacite u posudu, u koju ćete staviti i parmezan, biljni začin, izgnječen beli luk i ulje. Sve dobro promešajte.
3. Ostavite začinjene krompiriće da odstoje na hladnom oko pola sata.
4. Rernu prethodno zagrejte na 250 stepeni. Potom u plitku posudu za pečenje stavite papir za pečenje i sipajte krompiriće.
5. Kada se rerna zagreje, stavite krompire da se peku i smanjite temperaturu na 200 stepeni. Pecite krompire dok ne porumene i postanu meki, oko 30 minuta.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom