1. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Iseckati beli luk i izmešati ga sa solju, karijem, čilijem i tri kašike ulja.


Sastojci:

čen belog luka
so
2 kašičice karija
čili u prahu
5 kašika ulja
800 g mladih krompirića
200 g krem sira (20 % masti)
150 g kiselog mleka, punomasnog
biber
aleva paprika
3 grančice nane
4 šnicle od svinjskog vrata (po 150 g)

2. Krompire iseći i izmešati s pripremljenom marinadom. Izručiti na pleh s peki papirom i peći oko 50 minuta.

3. Izmešati sir, kiselo mleko, so, biber i alevu papriku. Iseckati nanu i umešati u umak od sira.

4. Pržiti šnicle na dve kašike ulja, sa svake strane po pet minuta. Posoliti i pobiberiti na kraju prženja, pa servirati uz krompir sa umakom od sira.