Sastojci:

  • 2 žumanca
  • 30 g kukuruznog skroba
  • 600 ml mleka
  • 100 g šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 30 g maslaca
  • 150 g suvog grožđa
  • 500 g lisnatog testa
Zašto je korisno da jedete suvo grožđe?

Suvo grožđe je bogato antioksidansima, vlaknima i vitaminima. Značajan je izvor kalorija. Sadrži u sebi gvožđe i kalcijum.

Recept za pužiće sa suvim grožđem i domaćim kremom:

Kako biste napravili ove pužiće, prvo potopite suvo grožđe vodom. U šerpu ubacite žumanca, šećer i kukuruzni skrob. Sipajte mleko pa mutite mikserom. Dodajte vanilin šećer i maslac pa promešajte da se sjedine. Ostavite krem sa strane.

Lisnato testo razvaljajte oklagijom na radnoj površini. Premažite ga odozgo kremom koji ste napravili i pospite suvimgrožđem. Urolajte testo, pa ga isecite na manje kriške. Obložite pleh papirom za pečenje i poređajte rolnice na njega. Premažite ih belancima.

Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 25-30 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaće pužiće sa sirom.

Pročitajte kako se prave pužići sa feta sirom i džemom od brusnice

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Recept za domaću pletenicu sa šećerom Izvor: Recept za domaću pletenicu sa šećerom

StvarUkusa