Sastojci:
- 400 ml toplog mleka
- 120 ml ulja
- 10 g kvasca
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica soli
- 1,4 kg brašna
Za podmazivanje testa:
- 100 g putera
Za fil:
- 100 g belog sira
Za premaz:
- 1 žumance
- 1 kašičica mleka
- Susam
Recept za domaće pužiće sa sirom:
Kako biste napravili ovo pecivo, prvo pomešajte sve sastojke za testo i mesite ga. Nakon toga, podelite testo na dva dela, bez čekanja. Razvaljajte ih na tanko oklagijom i premažite svaki komad uljem, preklopite kao kovertu i opet premažite uljem. Složite tako savijeno testo na tanjir, prekrijte najlonskom folijom i ostavite da odstoji 20 minuta u frizideru.
Nakon toga ponovo razvaljajte testo, premažite belim sirom, i razmažite ga, pa nožem za picu svaki komad testa isecite na trake. Svaku traku urolajte i složite na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite pužiže žumancem razmućenim u mleku, pospite susamom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumene. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i slane rolnice sa pire krompirom i povrćem.
Pročitajte kako se prave domaći slanci bolji nego iz pekare
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.