Sastojci:
Za testo:
- 1 slatki krompir
- 2 kašike ulja
- 180 ml biljnog mleka
- 1 kašičica jabukovog sirćeta
- 370 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/4 kašičice sode bikarbone
Sastojci za punjenje:
- 70 g semenki suncokreta
- 2 pečene paprike
- 25 g svežeg bosiljka
- 2 kašike paradajz paste
- 1 čen belog luka
- 2 kašike ulja
Priprema:
Ove mekane i mirisne rolnice od batata spoj su nežne teksture i bogatog punjenja od pečene paprike, suncokretovih semenki i aromatičnog bosiljka. Savršene su kao užina, lagani obrok ili prilog uz razna jela, a mogu se i zamrznuti za kasniju upotrebu.
Priprema testa: Oljuštiti slatki krompir, iseći na kockice i skuvati dok ne omekša (oko 10 minuta). Ispasirati i ostaviti da se prohladi. U činiji pomešati biljno mleko i jabukovo sirće, pa ostaviti 5 minuta da se aktivira. U velikoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dodati pire od batata, ulje i mleko sa sirćetom, pa umesiti mekano testo. Pokriti i ostaviti da odmori 15 minuta.
Priprema punjenja: U blender staviti pečene paprike, semenke suncokreta, bosiljak, paradajz pastu, beli luk i ulje, pa izmiksati u glatku smesu.
Testo razvaljati na pobrašnjenoj površini u pravougaonik debljine oko 0,5 cm. Premazati punjenjem i uviti u rolat. Seći rolnice širine 2–3 cm. Poređati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20–25 minuta, dok ne porumene.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.