Sastojci:

Za testo:

  • 1 slatki krompir 
  • 2 kašike ulja
  • 180 ml biljnog mleka
  • 1 kašičica jabukovog sirćeta
  • 370 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/4 kašičice sode bikarbone

Sastojci za punjenje:

  • 70 g semenki suncokreta 
  • 2 pečene paprike
  • 25 g svežeg bosiljka
  • 2 kašike paradajz paste
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike ulja

Priprema:

Ove mekane i mirisne rolnice od batata spoj su nežne teksture i bogatog punjenja od pečene paprike, suncokretovih semenki i aromatičnog bosiljka. Savršene su kao užina, lagani obrok ili prilog uz razna jela, a mogu se i zamrznuti za kasniju upotrebu.

Saveti za savršen rezultat:

Hrskava korica: Pre pečenja premažite rolnice maslinovim uljem ili biljnim mlekom za lepšu zlatnu boju.

Zamrzavanje: Ove rolnice možete čuvati u zamrzivaču do tri meseca i podgrejati po potrebi.

Priprema testa: Oljuštiti slatki krompir, iseći na kockice i skuvati dok ne omekša (oko 10 minuta). Ispasirati i ostaviti da se prohladi. U činiji pomešati biljno mleko i jabukovo sirće, pa ostaviti 5 minuta da se aktivira. U velikoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dodati pire od batata, ulje i mleko sa sirćetom, pa umesiti mekano testo. Pokriti i ostaviti da odmori 15 minuta.

Priprema punjenja: U blender staviti pečene paprike, semenke suncokreta, bosiljak, paradajz pastu, beli luk i ulje, pa izmiksati u glatku smesu.

Testo razvaljati na pobrašnjenoj površini u pravougaonik debljine oko 0,5 cm. Premazati punjenjem i uviti u rolat. Seći rolnice širine 2–3 cm. Poređati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20–25 minuta, dok ne porumene.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Rolat od lisnatog testa Izvor: Rolat od lisnatog testa