Sastojci:

Za rolat:

  • 4 krompira (oko 700 g)
  • 1 mali luk
  • 1 paprika
  • 3 jajeta
  • 3 kašike brašna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So, paprika, sušeni začini po ukusu

Za fil:

  • 300 g spanaća (svežeg ili blanširanog)
  • 180 g rikota sira
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 50 g tvrdog sira (kačkavalj, parmezan ili po izboru)
  • So i slatka mlevena paprika
  • Maslinovo ulje 

Za sos:

  • Pavlaka
  • Majonez
  • So, biber

Priprema:

Ovaj rolat od krompira sa kremastim punjenjem od spanaća i sira savršen je za laganu večeru ili kao deo svečane trpeze. Lako se priprema i divno se topi u ustima.

Saveti:

Da biste lakše zarolali rolat, pustite da se malo prohladi pre nego što ga filujete.
Umesto rikote, možete koristiti krem sir ili sitan sir po želji.
Možete dodati i dimljeni sir ili parmezan za jači ukus.

Krompir oljuštiti, izrendati i blago ocediti višak tečnosti. Sitno iseckati luk i papriku, pa ih dodati krompiru. U smesu dodati jaja, brašno, maslinovo ulje, so, papriku i začine po ukusu. Sve dobro izmešati. Smesu rasporediti po plehu obloženom papirom za pečenje, poravnati i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta, dok ne dobije blago zlatnu boju.

Na malo maslinovog ulja propržiti sitno seckan crni luk i beli luk. Dodati spanać i dinstati dok ne omekša. Skloniti sa vatre, umešati rikotu, rendani sir, so i biber.

Pečeni rolat pažljivo prebaciti na krpu ili papir za pečenje. Rasporediti fil preko njega, a zatim pažljivo urolati pomoću papira. Posuti rolat rendanim sirom i vratiti u rernu na 10 minuta dok se sir ne otopi i zapeče.

Pomešati pavlaku, majonez, so i biber po ukusu. Služiti toplo uz pripremljeni sos.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
ROLAT OD MLEVENOG MESA I VITAMINSKA SALATA KAKVU NISTE PROBALI! Pogledajte recept za brzu i ukusnu pripremu  Izvor: ROLAT OD MLEVENOG MESA I VITAMINSKA SALATA KAKVU NISTE PROBALI! Pogledajte recept za brzu i ukusnu pripremu