Sastojci:
- pola glavice kineskog kupusa
- 2-3 šargarepe
- 1-2 jabuke
- pola veze peršuna
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- 1 kašika slatkog ili blago ljutog senfa
- 1 kašičica soli
- biber po ukusu
- 1 kašika meda ili agavinog sirupa
Priprema:
Ova osvežavajuća i lagana salata savršena je kao prilog uz glavno jelo ili kao lagani obrok sam po sebi. Kombinacija hrskavog kineskog kupusa, slatkih jabuka i šargarepe, uz aromatičan preliv, čini je savršenom za svaku priliku.
Kineski kupus dobro oprati, ukloniti tvrdi deo i iseći na tanke trakice. Šargarepe oljuštiti i narendati ili iseći na tanke štapiće. Jabuke oprati, odstraniti semenke i iseći na male kockice (kora može da ostane). Peršun sitno iseckati.
U velikoj činiji sjediniti kupus, šargarepu, jabuke i peršun. U manjoj posudi pomešati maslinovo ulje, sirće, senf, so, biber i med, pa sve dobro sjediniti u glatki preliv. Preliti salatu prelivom i dobro promešati kako bi se svi ukusi sjedinili. Ostaviti salatu da odstoji nekoliko minuta kako bi se sastojci proželi i razvili punu aromu.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.