Sastojci:

  • pola glavice kineskog kupusa 
  • 2-3 šargarepe
  • 1-2 jabuke
  • pola veze peršuna 
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike jabukovog sirćeta 
  • 1 kašika slatkog ili blago ljutog senfa
  • 1 kašičica soli
  • biber po ukusu
  • 1 kašika meda ili agavinog sirupa

Priprema:

Ova osvežavajuća i lagana salata savršena je kao prilog uz glavno jelo ili kao lagani obrok sam po sebi. Kombinacija hrskavog kineskog kupusa, slatkih jabuka i šargarepe, uz aromatičan preliv, čini je savršenom za svaku priliku.

Saveti za savršen ukus:

Dodajte orašaste plodove – Orasi ili bademi mogu dodati dodatnu hrskavost i bogatiji ukus.
Eksperimentišite sa prelivom – Umesto meda, možete koristiti javorov sirup za blago drugačiju notu.
Prilagodite kiselost – Ako volite blaži ukus, koristite manje sirćeta ili ga zamenite limunovim sokom.

Kineski kupus dobro oprati, ukloniti tvrdi deo i iseći na tanke trakice. Šargarepe oljuštiti i narendati ili iseći na tanke štapiće. Jabuke oprati, odstraniti semenke i iseći na male kockice (kora može da ostane). Peršun sitno iseckati.

U velikoj činiji sjediniti kupus, šargarepu, jabuke i peršun. U manjoj posudi pomešati maslinovo ulje, sirće, senf, so, biber i med, pa sve dobro sjediniti u glatki preliv. Preliti salatu prelivom i dobro promešati kako bi se svi ukusi sjedinili. Ostaviti salatu da odstoji nekoliko minuta kako bi se sastojci proželi i razvili punu aromu.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Popularna salata od sveže šargarepe Izvor: Popularna salata od sveže šargarepe