Sastojci:

  • 350 g brašna
  • 150 ml ulja
  • posni margarin
  • 150 ml mlake vode
  • 1/2 svežeg kvasca
  • 1 kašičica soli
  • prstohvat šećera za kvasac
Trik da pogača naraste:

Ako želite da pogača dobro naraste stavite testo u tepsiju i u rernu zagrejanu na 40 stepeni. Ostavite da odstoji 30 minuta. Biće savršeno za oblikovanje pogače.

Recept za laganu posnu pogaču:

Kako biste napravili posnu pogaču, prvo pomešajte šećer i kvasac u mlakoj vodi, kako bi kvasac narastao. Potom dodajte ulje i so, i postepeno dodajte brašno, pa umesite testo, tako da se ne lepi za ruke. Ostavite testo da odstoji 10 minuta. Nakon toga ga razvaljajte oklagijom u krug i premažite posnim margarinom.

Preklopite testo dva puta. Premažite pleh uljem i zagrejte rernu na 250 stepeni. Ubacite pogaču u nauljen pleh i ostavite da odstoji dok se rerna ne zagreje. Pre pečenja premažite pogaču hladnom vodom i pecite dok ne porumeni. Kada se malo prohladi, uživajte! Možda ćete želeti da napravite i najlepšu pamuk pogaču sa jogurtom.

Pročitajte kako se pravi domaća pogača sa tri vrste sira

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Najlepši ukras na pogači pomoću bakinog miljea Izvor:  Najlepši ukras na pogači pomoću bakinog miljea

StvarUkusa