Sastojci:
- 350 g brašna
- 150 ml ulja
- posni margarin
- 150 ml mlake vode
- 1/2 svežeg kvasca
- 1 kašičica soli
- prstohvat šećera za kvasac
Recept za laganu posnu pogaču:
Kako biste napravili posnu pogaču, prvo pomešajte šećer i kvasac u mlakoj vodi, kako bi kvasac narastao. Potom dodajte ulje i so, i postepeno dodajte brašno, pa umesite testo, tako da se ne lepi za ruke. Ostavite testo da odstoji 10 minuta. Nakon toga ga razvaljajte oklagijom u krug i premažite posnim margarinom.
Preklopite testo dva puta. Premažite pleh uljem i zagrejte rernu na 250 stepeni. Ubacite pogaču u nauljen pleh i ostavite da odstoji dok se rerna ne zagreje. Pre pečenja premažite pogaču hladnom vodom i pecite dok ne porumeni. Kada se malo prohladi, uživajte! Možda ćete želeti da napravite i najlepšu pamuk pogaču sa jogurtom.
Pročitajte kako se pravi domaća pogača sa tri vrste sira
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.