Sastojci:

  • 80 g rendanog biljnog kačkavalja 
  • 1 crvena paprika seckana
  • 3-4 seckana kisela krastavčića 
  • 1 čaša brašna
  • 3 kašike sojinog brašna + 4 kašičice vode za vezivanje testa
  • 1 čaša biljnog mleka
  • 1 čaša kisele
  • pola čaše ulja 
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica origana
  • so po ukusu

Priprema:

Posna carska pita je savršen obrok za sve koji poste, ali ne žele da odustanu od bogatog i ukusnog jela. Ova pita je sočna, aromatična i veoma jednostavna za pripremu, a idealna je za sve prilike – od svakodnevnog ručka do proslava. 

Saveti:

Ovaj recept možete obogatiti i povrćem poput pečenih paprika, praziluka ili spanaća, ali i prženim šampinjonima.

U jednu posudu, stavite sojino brašno i dodajte 4 kašičice vode. Ostavite da se sve upije i dobije teksturu koja podseća na jaja. Zatim dodajte biljno mleko, ulje i sve dobro promešajte. Dodajte kačkavalj, papriku i kisele krastavčiće i sve promešajte. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, origanom i soli, a zatim ovu mešavinu dodajte u prethodnu smesu i sve dobro promešajte.:

Pleh obložite pek papirom i sipajte smeu. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 30-35 minuta, ili dok pita ne postane zlatno smeđa i hrskava.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
SRPSKA PROJA NAŠLA SE NA LISTI NAJBOLJIH HLEBOVA SVETA: Srednjoškolci i domaćica iz Novog Sada napravili svetski poznat hleb  Izvor: SRPSKA PROJA NAŠLA SE NA LISTI NAJBOLJIH HLEBOVA SVETA: Srednjoškolci i domaćica iz Novog Sada napravili svetski poznat hleb