Sastojci:
- 80 g rendanog biljnog kačkavalja
- 1 crvena paprika seckana
- 3-4 seckana kisela krastavčića
- 1 čaša brašna
- 3 kašike sojinog brašna + 4 kašičice vode za vezivanje testa
- 1 čaša biljnog mleka
- 1 čaša kisele
- pola čaše ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica origana
- so po ukusu
Priprema:
Posna carska pita je savršen obrok za sve koji poste, ali ne žele da odustanu od bogatog i ukusnog jela. Ova pita je sočna, aromatična i veoma jednostavna za pripremu, a idealna je za sve prilike – od svakodnevnog ručka do proslava.
U jednu posudu, stavite sojino brašno i dodajte 4 kašičice vode. Ostavite da se sve upije i dobije teksturu koja podseća na jaja. Zatim dodajte biljno mleko, ulje i sve dobro promešajte. Dodajte kačkavalj, papriku i kisele krastavčiće i sve promešajte. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, origanom i soli, a zatim ovu mešavinu dodajte u prethodnu smesu i sve dobro promešajte.:
Pleh obložite pek papirom i sipajte smeu. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 30-35 minuta, ili dok pita ne postane zlatno smeđa i hrskava.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.