Sastojci:

  • 200 g patlidžana
  • ulje za prženje
  • 1 rolat lisnatog testa
  • svež bosiljak
  • Sir, pršuta, šunka za punjenje
  • Jaje za premazivanje
  • semenke (lan, čia, susam i mak)

Priprema:

Hrskave spolja, a sočne i punjene ukusnim nadevima iznutra, ove kiflice od lisnatog testa u obliku bombona savršen su zalogaj za svaku priliku. Brzo se pripremaju, a zahvaljujući različitim kombinacijama sastojaka, svaki zalogaj je novo uživanje.

Saveti za savršene kiflice:

Patlidžan dobro ocedite nakon prženja kako testo ne bi postalo vlažno.
Eksperimentišite s nadevima – dodajte pečurke, sušeni paradajz ili krem sir za još bogatiji ukus.
Dobro zatvorite krajeve kako bi kiflice zadržale oblik tokom pečenja.

Patlidžan iseći na sitno i propržiti u tiganju. Ocedite ih i ostavite sa strane. Odmotajte lisnato testo na radnoj površini i podelite ga na 12 pravougaonika jednake veličine. Pržene patlidžane stavite na četiri, pa dodajte list bosiljka i nekoliko kockica sira. U drugu grupu od četiri dodajte pršutu, bosiljak i sir. A u treću grupu od četiri dodajte šunku i sir. Svaki pravougaonik urolajte i lagano uvijte sa obe strane, tako da dobijete bombonu.

Prebacite kiflice u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih jajetom i pospite izmešanim semenkama. Pecite na 200°C 20 minuta.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
kiflice od prhkog testa sa višnjama Izvor:  kiflice od prhkog testa sa višnjama