Sastojci:
- 200 g patlidžana
- ulje za prženje
- 1 rolat lisnatog testa
- svež bosiljak
- Sir, pršuta, šunka za punjenje
- Jaje za premazivanje
- semenke (lan, čia, susam i mak)
Priprema:
Hrskave spolja, a sočne i punjene ukusnim nadevima iznutra, ove kiflice od lisnatog testa u obliku bombona savršen su zalogaj za svaku priliku. Brzo se pripremaju, a zahvaljujući različitim kombinacijama sastojaka, svaki zalogaj je novo uživanje.
Patlidžan iseći na sitno i propržiti u tiganju. Ocedite ih i ostavite sa strane. Odmotajte lisnato testo na radnoj površini i podelite ga na 12 pravougaonika jednake veličine. Pržene patlidžane stavite na četiri, pa dodajte list bosiljka i nekoliko kockica sira. U drugu grupu od četiri dodajte pršutu, bosiljak i sir. A u treću grupu od četiri dodajte šunku i sir. Svaki pravougaonik urolajte i lagano uvijte sa obe strane, tako da dobijete bombonu.
Prebacite kiflice u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih jajetom i pospite izmešanim semenkama. Pecite na 200°C 20 minuta.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.