Sastojci:
- 1 patlidžan
- 300 g kremastog sira
- 1 praziluk ili crni luk
- 1 čen belog luka
- parmezan po ukusu
- 1 šolja vode
- 250 g brašna
- So, biber
- Maslinovo ulje
Priprema:
Ukusna, jednostavna i brza za pripremu, ova fokača je savršen izbor za svaki obrok. Bez mešenja i čekanja da testo naraste, dobićete mekanu i aromatičnu pitu sa bogatim nadevom od patlidžana i sira. Idealna je za doručak, ručak ili laganu večeru.
Patlidžan iseći na tanke kolutove i kratko propržiti na maslinovom ulju, zajedno sa sitno seckanim prazilukom (ili crnim lukom) i belim lukom. Začiniti solju i biberom. Pred kraj prženja dodati krem sir i parmezan pa pustiti da se sve istopi.
U činiji pomešati brašno, vodu, prstohvat soli i malo maslinovog ulja. Mešati dok ne dobijete glatku, tečnu smesu. U podmazan pleh sipati testo, rasporediti i peći 7-10 minuta na 200 stepeni. Zatim izvaditi i rasporediti fil preko pa vratiti u rernu na 20 minuta dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Služiti toplo ili hladno – Fokača je jednako ukusna i kada se ohladi.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.