Sastojci:

  • 450 g francuskog hleba
  • 90 g putera
  • 4 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
  • 3 kašike sitno seckanog peršuna
  • 60 g rendanog parmezana
Zašto je dobro da jedete peršun?

Peršun je biljka koja se mnogo koristi u narodnoj medicini, a poznat je po tome što obiluje vitaminom C, naročito ako ga koristite u sirovom obliku. Peršun pored toga sadrži vlakna, flavonoide i fitoncide, pektine, riboflavin, nijacin i folnu kiselinu. Od vitamina još sadrži i vitamine A, B i E. U njemu se nalazi obilje minerala poput gvožđa, fosfora, kalcijuma, kalijuma, magnezijuma i mnogih drugih.

Recept za hleb sa belim lukom:

Kako biste napravili aromatični hleb sa belim lukom, prvo zagrejte rernu na 180 stepeni C. Hleb presecite po dužini i stavite na pleh, isečenim stranama okrenutim nagore.

U malom tiganju istopite puter na srednjoj vatri dok ne porumeni. Umešajte beli luk i pržite 2 minuta. Sklonite sa vatre i umešajte peršun. Premažite hleb puterom od belog luka i pospite parmezanom.

Pecite oko 6 minuta, dok ivice hleba ne porumene i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i posni hleb sa karamelizovanim lukom.

Pročitajte kako se pravi domaći hleb sa ovsenim pahuljicama i semenkama

BONUS VIDEO

Recept za originalnu italijansku fokaču Izvor:  Recept za originalnu italijansku fokaču

 StvarUkusa