Sastojci:
- 450 g francuskog hleba
- 90 g putera
- 4 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
- 3 kašike sitno seckanog peršuna
- 60 g rendanog parmezana
Recept za hleb sa belim lukom:
Kako biste napravili aromatični hleb sa belim lukom, prvo zagrejte rernu na 180 stepeni C. Hleb presecite po dužini i stavite na pleh, isečenim stranama okrenutim nagore.
U malom tiganju istopite puter na srednjoj vatri dok ne porumeni. Umešajte beli luk i pržite 2 minuta. Sklonite sa vatre i umešajte peršun. Premažite hleb puterom od belog luka i pospite parmezanom.
Pecite oko 6 minuta, dok ivice hleba ne porumene i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i posni hleb sa karamelizovanim lukom.
Pročitajte kako se pravi domaći hleb sa ovsenim pahuljicama i semenkama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Svečana pileća salata sa šampinjonima i kuvanim jajima
Domaća čokolada sa punjenjem od kikirikija, lešnika i suvih kajsija - bolja od čuvene Dubai čokolade
Mediteranska salata sa leblebijama
Mekani kolač sa krem sirom i borovnicama