Hrskav i aromatičan, zapečeni hleb sa belim lukom uvek je dobar izbor. Odlično se slaže uz ribu, ali možete da ga kombinujete i sa drugim jelima. Ako volite hrskavost hleba, isprobajte i kombinovanje omiljenih sastojaka pa zapecite sa hlebom i eto brzinskog jela sa malo truda. Evo kako se pravi zapečeni hleb sa belim lukom!
Sastojci:
- 4 čena belog luka, sitno iseckana
- 120 g neslanog putera, omekšanog
- 2 kašike seckanog svežeg peršuna
- 1/2 kašičice soli
- 1 baget ili vekna francuskog hleba, prepolovljena po dužini
- 60 g sitno rendanog parmezana
Recept za zapečeni hleb sa belim lukom
11:38
Korak 1
Zagrejte rernu
Zagrejte rernu na 220° i obložite veliki pleh papirom za pečenje. U maloj činiji pomešajte beli luk, puter, peršun i so dok se dobro ne sjedine.
11:41
Korak 2
Premažite hleb
Isečene stranice hleba obilno namažite puterom sa belim lukom. Pospite parmezanom. Ređajte na pripremljeni papir.
11:41
Korak 3
Pecite hleb
Pecite hleb dok ne postane zlatan na ivicama, oko 10 minuta. Servirajte i uživajte.
Isprobajte i nikad bolji recept za hrskavi posni hleb
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
