Hrskav i aromatičan, zapečeni hleb sa belim lukom uvek je dobar izbor. Odlično se slaže uz ribu, ali možete da ga kombinujete i sa drugim jelima. Ako volite hrskavost hleba, isprobajte i kombinovanje omiljenih sastojaka pa zapecite sa hlebom i eto brzinskog jela sa malo truda. Evo kako se pravi zapečeni hleb sa belim lukom!

Sastojci:

  • 4 čena belog luka, sitno iseckana
  • 120 g neslanog putera, omekšanog
  • 2 kašike seckanog svežeg peršuna
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 baget ili vekna francuskog hleba, prepolovljena po dužini
  • 60 g sitno rendanog parmezana

Recept za zapečeni hleb sa belim lukom

11:38
Korak 1

Zagrejte rernu

Zagrejte rernu na 220° i obložite veliki pleh papirom za pečenje. U maloj činiji pomešajte beli luk, puter, peršun i so dok se dobro ne sjedine.

11:41
Korak 2

Premažite hleb

Isečene stranice hleba obilno namažite puterom sa belim lukom. Pospite parmezanom. Ređajte na pripremljeni papir.

11:41
Korak 3

Pecite hleb

Pecite hleb dok ne postane zlatan na ivicama, oko 10 minuta. Servirajte i uživajte.

Isprobajte i nikad bolji recept za hrskavi posni hleb

BONUS VIDEO

Instagram/foodiies_lifee Kako se pravi hleb sa belim lukom

StvarUkusa/L.S.