U par koraka dobićete izlivenu slanu pitu, koju možete da jedete uz jogurt ili salatu. Pravi se sa kuvanim jajima, koja možete da iskoristite ako su vam ostala posle Uskrsa. Ako volite pite, možda ćete poželeti da napravite i izlivenu pitu sa tikvicama i sirom. Slana pita sa jajima se ovako pravi.
Sastojci:
- 250 g pšeničnog brašna
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 4 jajeta (za testo)
- 2-3 kuvana jajeta (preostala od Uskrsa)
- 100 ml ulja
- 200 ml mleka ili kisele vode
- 1 vezica mladog luka, sitno iseckana
- Po ukusu soli i bibera
Recept za izlivenu slanu pitu sa kuvanim jajima i mladim lukom
Napravite fil
U posebnoj posudi pomešajte sitno iseckana kuvana jaja sa iseckanim mladim lukom. Začinite solju i biberom po ukusu.
Spojite sve sastojke
Dodajte pripremljeni fil od jaja i mladog luka u testo i blago promešajte da se sastojci ravnomerno rasporede.
Zagrejte rernu
Rernu prethodno zagrejte na 180°C. Pleh za pečenje (ili dublju tepsiju) lagano namažite maslacem ili uljem, pa izlijte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni oko 30-40 minuta ili dok pita ne dobije zlatno-braon koricu i ne postane čvrsta na dodir. Pečenu pitu izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre sečenja. Uživajte.
Pročitajte kako se pravi pita sa sirom i sremušem
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus