Testo za picu koje ne mora da se diže je odličan izbor za lagani obrok kada nemate vremena. Treba vam nekoliko sastojaka i dobićete savršenu koru za picu. Ako volite picu možda ćete želeti da napravite i humus picu. Evo kako se pravi testo za picu koje ne mora da se diže:
Sastojci:
- 130 ml tople vode
- 1 pakovanje aktivnog suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 310 g hlebnog brašna
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
Recept za testo za picu koje ne mora da se diže
Zagrejte rernu
Pripremite sve sastojke. Zagrejte rernu na 230 stepeni i namastite pleh za picu. Sipajte toplu vodu u posudu i ubacite kvasac i šećer. Promešajte i ostavite da odstoji dok ne postane kremasto, oko 10 minuta. Dodajte brašno, ulje i so u mešavinu kvasca; umutiti dok ne postane glatko. To možete da uradite ručno ili da koristite mikser. Ostavite da odstoji 5 minuta.
Prebacite u pleh
Prebacite testo na lagano pobrašnjenu površinu i utapkajte ili urolajte u krug. Nakon toga ga prebacite u pripremljenu posudu za picu. Premažite testo sosom i prelivom po želji.
Pecite
Pecite u zagrejanoj rerni do zlatno smeđe boje, 15 do 20 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi 5 minuta pre serviranja.
Pročitajte recept za pikantnu korejsku picu za kojom je poludeo svet
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus