Sastojci:

  • 520 g integralnog pšeničnog brašna
  • 1 paket instant kvasca (2 ¼ kašičice)
  • ½ kašičice soli
  • 2 kašičice meda
  • 40 ml tople vode
Iskoristite stari hleb:

Nakon što hlebu prođe rok upotrebe, iskoristite ga tako što ćete brzo da ga stavite ispod vode, a zatim ga stavite direktno u rernu na 200 ° C i pecite oko 10 minuta. Biće hrskav i svež kao na dan kada je napravljen!

Recept za domaći hleb od celog zrna:

Kako biste napravili ovaj hleb, prvo dodajte brašno u posudu za mešanje sa kvascem i solju i promešajte. Rastvorite med u toploj vodi, a zatim dodajte suvim sastojcima.

Mešajte - ne mesite - dok ne dobijete lepljivo, dobro umešano testo. Prebacite u podmazan pleh. Takođe možete obložiti dno papirom za pečenje. Pokrijte i ostavite da se diže 20 minuta.

Dok se testo diže, zagrejte rernu na 200 ° C. Nakon 20 minuta, kada je testo naraslo, pecite u rerni 40 minuta. Izvadite iz rerne, pustite da se ohladi i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaći hleb sa ovsenim pahuljicama i semenkama.

Pročitajte slatki hleb sa kurkumom, mogu i dijabetičari da ga jedu

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Brioš punjen karamelom i orasima Izvor: Brioš punjen karamelom i orasima

StvarUkusa