Sastojci:
- 520 g integralnog pšeničnog brašna
- 1 paket instant kvasca (2 ¼ kašičice)
- ½ kašičice soli
- 2 kašičice meda
- 40 ml tople vode
Recept za domaći hleb od celog zrna:
Kako biste napravili ovaj hleb, prvo dodajte brašno u posudu za mešanje sa kvascem i solju i promešajte. Rastvorite med u toploj vodi, a zatim dodajte suvim sastojcima.
Mešajte - ne mesite - dok ne dobijete lepljivo, dobro umešano testo. Prebacite u podmazan pleh. Takođe možete obložiti dno papirom za pečenje. Pokrijte i ostavite da se diže 20 minuta.
Dok se testo diže, zagrejte rernu na 200 ° C. Nakon 20 minuta, kada je testo naraslo, pecite u rerni 40 minuta. Izvadite iz rerne, pustite da se ohladi i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaći hleb sa ovsenim pahuljicama i semenkama.
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.