Ovi uštipci odličan su izbor iz najmanje dva razloga: zato to su izvrsni i zato što se pripreme doslovno za tren. Budući da u testo ne ide kvasac, uštipke možete peći onoga trena kad se umutili sve sastojke – nema potrebe čekati da se testo digne!
Sastojci:
4 jajeta,
2 dl mleka,
2 dl vode,
1/2 kg brašna,
1 prašak za pecivo,
1/2 kašičice soli
Pogledajte i 5 recepata za kolače koji se ne peku
U jednoj posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo, a u drugu stavite sve ostale sastojke i mešajte električnim mikserom.
Dok miksate postepeno dodajite pomešano brašno i prašak za pecivo. Kad se sve to lepo sjedini možete početi sa pečenjem.
Najbolje je koristiti teflonski tiganj. U tom slučaju je dovoljno staviti malo ulja, kašikom uzimatitesto i stavljate na vruće ulje. Pržite uštipke s obe strane dok lepo ne porumene.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: doznajemo.com
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom