Ovi uštipci odličan su izbor iz najmanje dva razloga: zato to su izvrsni i zato što se pripreme doslovno za tren. Budući da u testo ne ide kvasac, uštipke možete peći onoga trena kad se umutili sve sastojke – nema potrebe čekati da se testo digne!

Sastojci:

4 jajeta,

2 dl mleka,

2 dl vode,

1/2 kg brašna,

1 prašak za pecivo,

1/2 kašičice soli

Pogledajte i 5 recepata za kolače koji se ne peku

U jednoj posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo, a u drugu stavite sve ostale sastojke i mešajte električnim mikserom.

Dok miksate postepeno dodajite pomešano brašno i prašak za pecivo. Kad se sve to lepo sjedini možete početi sa pečenjem.

Najbolje je koristiti teflonski tiganj. U tom slučaju je dovoljno staviti malo ulja, kašikom uzimatitesto i stavljate na vruće ulje. Pržite uštipke s obe strane dok lepo ne porumene.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: doznajemo.com