Ovi uštipci odličan su izbor iz najmanje dva razloga: zato to su izvrsni i zato što se pripreme doslovno za tren. Budući da u testo ne ide kvasac, uštipke možete peći onoga trena kad se umutili sve sastojke – nema potrebe čekati da se testo digne!
Sastojci:
4 jajeta,
2 dl mleka,
2 dl vode,
1/2 kg brašna,
1 prašak za pecivo,
1/2 kašičice soli
Pogledajte i 5 recepata za kolače koji se ne peku
U jednoj posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo, a u drugu stavite sve ostale sastojke i mešajte električnim mikserom.
Dok miksate postepeno dodajite pomešano brašno i prašak za pecivo. Kad se sve to lepo sjedini možete početi sa pečenjem.
Najbolje je koristiti teflonski tiganj. U tom slučaju je dovoljno staviti malo ulja, kašikom uzimatitesto i stavljate na vruće ulje. Pržite uštipke s obe strane dok lepo ne porumene.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: doznajemo.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus