Što se tiče krompira, on je jedna čudesna biljka.
Bogat je vitaminima C i B i mineralima kao što su magnezijum, kalijum i gvožđe.
U kineskoj medicini koristi se za smanjenje krvnog pritiska, a snižava i loš LDL holesterol.
Krompir štiti organizam od kardiovaskularnih oboljenja i smanjuje rizik od srčanog udara.
U dijetama ga nećete naći pošto ima visok glihemijski indeks, koji označava koliko brzo se neka hrana probavlja. Što je niži indeks – duže ćemo biti siti.
Međutim, jedan kuvani krompir sadrži samo 26 kalorija.
Dajemo vam ideje za jela od krompira koja se lako i brzo spremaju.
Može se servirati kao prilog, ali je pečen krompir dovoljno ukusan da se posluži i kao glavno jelo.
Uz ovako spremljen krompir dovoljna je samo sveža salata...
Pikantna kombinacija krompira, jaja, kobasice i sira.
Ovi ukusni uštipci dokazuju da obrok može biti gurmanski specijalitet čak i kad nema mesa.
Način pripreme ovog jela podseća na musaku, a ukus na mediteranske specijalitete.
Krompir pečen u ljusci je najukusniji, a sos od pavlake i limuna dođu kao šlag na tortu.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom