1. Krompir oprati i zajedno sa ljuskom ga kuvati u vodi 20 minuta.


Sastojci:

1 kg krompira
paradajz
2 grančice ruzmarina
čen belog luka
125 g mocarele
4 jajeta
100 ml mleka
150 g seckane šunke
so, biber
2 kašike rendanog parmezana

2. Paradajz oprati, očistiti i iseckati. Ruzmarin oprati, protresti i iščupkati iglice. Očistiti beli luk. Mocarelu ocediti i iseći na komade.

3. Jaja ulupati sa mlekom, dodati ruzmarin i polovinu šunke. Dodati ispasirani beli luk. Posoliti i pobiberiti.

4. Rernu zagrejati na 200 stepeni.

5. Ocediti krompir, zatim ga oguliti i iseći na kolutove iste debljine. U podmazanom dubljem plehu ređati naizmenično krompir, paradajz i mocarelu.

6. Preliti mlekom i jajima. Posuti preostalom šunkom i parmezanom. Ostaviti oko 30 minuta u rerni da se zapeče.