Domaći sir domaćice odavno ne prave, već većina njih kupuje. Ali, priprema uopšte nije teška i ne zahteva puno vremena. Treba da obezbedite 6 namirnica i da ih sve skuvate, a onda da sipate u flašu i ohladite. Napravićete najlepši domaći sir sa lukom koji možete da služite kao predjelo na slavama, ali i kao namaz za hleb.
- Sastojci:
- 1 l mleka
- 10 g soli
- 15 g putera
- 120 g skroba
- 1 ljubičasti luk
- 200 g tvrdog sira
Priprema:
U mleko dodajte so i skrob, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz konstantno mešanje. Zatim dodajte puter i rendani sir i mešajte dok se ne istopi i svi sastojci se ne sjedine. Zatim dodajte isečeni ljubičasti luk, promešajte i kuvajte još 5 minuta. Uzmite plastičnu flašu i isecite joj vrh, pa je dobro operite i osušite. Sipajte sir unutra i zatvorite providnom folijom, pa stavite u frižider na 4-5 sati. Presecite flašu i izvadite sir, pa servirajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem