Brašno je svestran proizvod koji svakodnevno koriste hiljade ljudi. Često se dešava da neki sastojak treba hitno da se upotrebi, ali ili nema vage ili su pokvarene. Obično ljudi koriste pribor za jelo kao zamenu za ovu vrstu opreme. Kašike kao jedinica mere se koriste veoma često, što nije iznenađujuće: u njih se može staviti samo određena količina potrebnog proizvoda. Greške su minimalne.Međutim, možete koristiti još jedan predmet - čašu. Saznajte u nastavku koliko grama brašna ima u čaši od 200 i 250 mililitara, odnosno u čaši od 2 i 2,5 decilitara.

Razlika u težini jedne čaše u zavisnosti od vrste brašna

Postoji ogroman broj vrsta brašna koje ljudi koriste u svakodnevnom životu u različite svrhe. Možda ne znate, ali njihova težina u istoj zapremini je veoma različita. Brašno različitih vrsta teži:

Pirinčano brašno - 65 g u čaši od 200 ml, 80 g u 250 ml
Kukuruzno brašno - 160 gu 200 ml, 190 g u 250 ml
Ovseno brašno - 135 g u 200 ml, 170 g u 250 ml
Bademovo brašno - 205 g u 200 ml, 255 g  u 250 ml
Pšenično brašno - 130 g u 200 ml, 160 g u 250 ml
Raženo brašno - isti parametri kao i pšenično brašno
Kokosovo brašno - 45 grama u 200 ml, 56 grama u 250 ml
Laneno brašno - 156 g u 200 ml, 190 g u 250 ml
Riblje brašno - 70 g u 200 ml, 90 g u 250 ml

Pšenično brašno od celog zrna sadrži važne elemente kao što su vitamini B, kalijum, magnezijum, fosfor i cink. Slanutak, soja i sočivo su bogati proteinima i esencijalnim amino kiselinama. Badem, kokos, laneno seme, susam mogu poslužiti kao izvor zdravih masti i vitamina rastvorljivih u mastima. Nerafinisane vrste brašna u umerenim količinama pozitivno utiču na imunitet organizma i blagostanje uopšte.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE