Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA SKUVATE SAVRŠEN PROSO: Iskusne domaćice su podelile lukav trik koji drastično poboljšava ukus

Autor Sanja Belinić

Dok kuvate proso dodajte jednostavan sastojak i biće preukusan.

 Kako se kuva proso Izvor: Shutterstock

Ako volite da jedete proso, a od njega mogu da se naprave zanimljiva jela, pogotovo u vreme Božićnog posta, bitno je kako ga spremate. Nakon kuvanja on može da bude gorak i tako da vam upropasti jelo koje ste nameravali da spremite, ali ništa ne brinite. Ono što je bitno kod kuvanja žitarica jeste da ih temeljno isperete. Zatim prelijte proso provrelom vodom i ostavite nekoliko minuta. Ponovo ponovite ispiranje.

Nakon toga zagrejte tiganj i dodajte posni margarin, a kada se istopi dodajte i proso. Pržite uz lagano mešanje, a kada dobije zlatnu boju dodajte bujon, ako postite onda onaj od povrća, ako ne postite može i od mesa. Začinite, poklopite i kada bujon skoro ispari, proso je spreman za jelo. Bujon će ga omekšati i učiniti mnogo ukusnijim.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti