Ako volite da jedete proso, a od njega mogu da se naprave zanimljiva jela, pogotovo u vreme Božićnog posta, bitno je kako ga spremate. Nakon kuvanja on može da bude gorak i tako da vam upropasti jelo koje ste nameravali da spremite, ali ništa ne brinite. Ono što je bitno kod kuvanja žitarica jeste da ih temeljno isperete. Zatim prelijte proso provrelom vodom i ostavite nekoliko minuta. Ponovo ponovite ispiranje.
Nakon toga zagrejte tiganj i dodajte posni margarin, a kada se istopi dodajte i proso. Pržite uz lagano mešanje, a kada dobije zlatnu boju dodajte bujon, ako postite onda onaj od povrća, ako ne postite može i od mesa. Začinite, poklopite i kada bujon skoro ispari, proso je spreman za jelo. Bujon će ga omekšati i učiniti mnogo ukusnijim.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus