U zamrzivaču dolazi do formiranja leda, jer hladan vazduh izvlači vlagu iz namirnica koje ste ubacili u njega. Hladan vazduh ne može zadržavati vlagu kao topli pa je mora negde akumulirati – u zatvorenom prostoru poput zamrzivača to je na zidovima i fiokama.
Kako vaš zamrzivač ne bi uvek bio obložen ledenim santama (i kako ga ne biste morali otapati svakih desetak dana) isprobajte neke od sledećih trikova.
Pogledajte i Saveti za pravilno zamrzavanje i odmrzavanje mesa
Koristite ulje
Savet koji ste već verovatno čuli bezbroj puta jeste da zidove i fioke prebrišete uljem. To će stvoriti klizavu površinu na kojoj se ne može formirati led. To je dobra opcija, ali zapravo time ne rešavate problem vlažnosti u zamrzivaču.
Pogledajte i Da li se odmrznuto meso sme ponovo zamrznuti?
Čvrsto zatvorite namirnice
Da biste smanjili količinu vlažnosti u zamrzivaču uvek dobro zatvarajte namirnice. Korišćenje mašine za zatvaranje kesa najbolja je opcija, ali možete koristiti i kese sa zip zatvaračem ili posude sa poklopcem. Iz kesa istisnite što više vazduha pre stavljanja u zamrzivač. Korišćenjem kesa sa zatvaračem i posuda sa poklopcem sprečićete formiranje leda u zamrzivaču, a istiskanjem vazduha iz kese sprečićete formiranje leda u unutrašnjosti kese.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: mini magazin
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus