Za domaći sladoled koji vam može poslužiti kao baza za voćne i čokoladne varijante potrebno vam je samo 4 sastojka. Oni koji vole neutralan i nežan ukus sladoleda, uživaće u njemu i bez posebnih dodataka.
Pogledajte i Brzo i lako: Sladoled torta sa čokoladnim bananicama
Recept za bazu za sladoled
Sastojci:
300 ml slatke pavlake za šlag
50g šećera
3 supene kašike kukuruznog skroba
prstohvat soli
Priprema:
1. U posudu ubacite 200 ml slatke pavlake, šećer, so. Rastvorite nožem mahunu vanile, izvadite semenke i ubacite ih u pavlaku. Kuvajte smesu na srednjoj temperaturi i konstantno mešajte. Sklonite s vatre kada pusti ključ.
2. U posudi izmešajte ostatak slatke pavlake s kukuruznim skrobom. Lagano umešajte u kuvanu smjesu. Stavite sve na srednju vatru, mešajte i kuvajte otprilike 5 minuta, dok ne primetite da počinje da se zgrušava. Tada smanjite temperaturu na nižu i mešajte još 5 minuta dok smesa ne postane gusta.
3. Sklonite s vatre i potpuno ohladite na sobnoj temperaturi pre nego što smesu stavite u zamrzivač. Ako smesa ima grudvice, možete je umutiti mikserom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Bezglutenska torta sa jabukama po receptu Džejmija Olivera
Posni slavski kolač za Svetog Nikolu
Belgijski vafli sa rumom koji donose sreću u novoj godini
Kako da napravite domaći posni namaz od leblebija i pečenih paprika
Korpice od pire krompira sa mlevenim mesom