Tikvice se koriste u jako puno recepata, zato što ukus tikvice ne remeti ostale sastojke. Nema veze da li je kombinujete sa ribom ili mesom, ili u okviru vegetarijanskog recepta, tikvice se prilagođavaju.
Hranljivi sastojci iz tikvica imaju brojna povoljna dejstva na zdravlje: magnezijum pomaže u snižavanju pritiska, vitamini C i A sprečavaju razvoj ateroskleroze, hranljiva vlakna utiču na snižavanje holesterola, kao i na čišćenje toksina iz debelog creva.
Tikvice aktiviraju metabolizam ćelija, poboljšavaju rad mozga, doprinose vitalnosti organizma.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Ukus ovih slanih mafina je fantastičan, a priprema ne može biti jednostavnija!
Hrskave tikvice su zdrava varijanta omiljenog čipsa.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem